Rybne Przekąski


powrót do menu

 

  • Tatar z łososia bałtyckiego
    (pieczywo + masło)
     
  • Krewetki królewskie
    (krewetki królewskie smażone na maśle czosnkowym)
     
  • Śledź „po kaszubsku”
    (koreczki śledziowe w zalewie octowo-olejowej)
     
  • Śledź domowy
    (krajanka śledziowa w oleju z ogórkiem konserwowym i cebulką)
     
  • Śledź w śmietanie
    (krajanka śledziowa w śmietanie z jabłkiem i cebulką)
     
  • Flądra opiekana w occie
  • Pulka ze śledziem
    (ziemniak w mundurku + śledź w śmietanie)
     
  • Kalmary pieczone
    (6 pierścieni + sos czosnkowy)
     
  • Przysmak „Kapra”
    (szprot smażony na głębokim oleju + oliwki)
     
  • Przysmak „letników”
    (6 sztuk smażonego śledzia)
     
  • Mule „po marynarsku”
    (duszone w białym winie, podawane z grzankami bagietki) 
     
  • Okoń z Zatoki Puckiej opiekany w occie